Camera copilului trebuie să fie una confortabilă, practică, relaxantă și atractivă. Pentru asta trebuie să ținem cont de preferințele sale, să luăm în calcul nevoile și pasiunile pe care le are, neuitând să îi conferim acestui spațiu elementul inedit de care are nevoie orice copil. Urmând câțiva pași de bază camera de vis pentru cel mic poate deveni realitate:
1. Ține cont de preferințele celui mic
În decorarea camerei copilului trebuie să ținem cont, în primul rând, de preferințele celui mic, de lucrurile care îl pasionează și de dorințele sale. Acestea pot fi diferite față de cele ale părintelui, totuși el este cel care va utiliza spațiul, de aceea interiorul trebuie personalizat în funcție de preferințele copilului.
2. O cameră potrivită vârstei
Ia în calcul vârsta copilului și personalizează-i camera ținând cont de activitățile specifice acesteia. Dacă, de pildă, copilul are peste 12 ani și este pasionat de sport, îi poți amenaja un loc atrăgător unde să îți depoziteze echipamentul. Jucăriile pe care nu le mai folosește pot fi depozitate în cutii sau îî poți lăsa în cameră doar pe cele pe care le-a preferat cândva. Cert este că spațiul în care cel mic își petrece cel mai mult timp trebuie să fie adaptat nevoilor prezente și trebuie să fie funcțional.
3. Copilul are nevoie de o cameră atractivă
Atractivitatea camerei îl va face pe copil să se bucure, îi va da bună dispoziție și relaxare. Pentru o încăpere plăcută celui mic, poți încerca să folosești un mobilier ingenios, poți vopsi pereții în culori vesele și poți pune la dispoziția celui mic și spații de joacă sau de învățat. De asemenea, poți amplasa diverse obiecte interesante, precum telescoape, leagăne de interior, hamace, pouf-uri colorate, coșuri de baschet, sau corturi. Pentru fetițe, poți decora camera cu obiecte atipice, așa cum sunt baghetele fermecate, steluțele sau rochiile de prințesă.
4. Evită să aglomerezi camera
O cameră prea încărcată creează disconfort și agitație. De aceea, este recomandat să nu folosim multe obiecte de mobilier și nici prea multe decorațiuni. Cu atât mai mult, în camera copilului ar trebui să ne rezumăm la strictul necesar. Cel mic are nevoie de un spațiu aerisit în care să se simtă în largul lui.
5. Practic, dar și modern
În mod evident, camera celui mic trebuie să fie una practică, unde copilul să își găsească cu ușurință lucrurile și să le așeze la fel de ușor. Însă, pentru a fi cu adevărat plăcută, trebuie ținut cont și de anumite tendințe actuale în design. Alege culori vii, tonuri de roz, gri sau galben. Verdele este o culoare tot mai des folosită și în amenajarea camerelor pentru copii. Poți opta și pentru un tapet cu o textură ingenioasă.
Citeşte şi Culori pentru camera copilului
6. Alege inteligent mobila
Mobilierul ales trebuie să ”ajute” ideii de cameră ordonată; acesta trebuie să aibă spații de depozitare care să poată fi folosite cu ușurință de copil. Nu uita ca, odată cu vârsta potrivită, copilul are nevoie și de un spațiu pentru învățat și rafturi pentru cărți, caiete și rechizite. Apoi, jucăriile, indiferent de dimensiunea lor, au nevoie de propria „căsuță”.
7. Idei nonconformiste
Chiar dacă este vorba de amenajarea camerei copilului, câteva idei nonconformiste îl vor bucura pe cel mic. De pildă, îi puteți oferi acestuia posibilitatea de a scrie și desena pe un întreg perete folosind vopseaua cu aspect de tablă. Aceasta poate fi utilizată și pe ușa unui dulap sau pe un tablou.
O altă opțiune ar fi panourile de plută, unde cei mici își pot etala desenele sau orarul pentru școală.
1 comentariu
[…] Confortabilă, practică și veselă. Cum trebuie decorată camera copilului […]