Nu vă lăsaţi păcăliţi de vremea de afară, odată şi-odată va veni şi vara cea caldă şi-nsorită. Dar, până atunci, ce modalitate mai bună de a aduce vara în casa dvs. dacă nu prin nişte nuanţe îndrăzneţe de coral? Această culoare, foarte iubită la nivel global, este o combinaţie de nuanţe portocalii, roşii şi roz. În nuanţe şi tonuri diferite, mai deschisă sau mai închisă, coralul aduce o atingere caldă oricărei locuinţe, având chiar statut de declaraţie perfect îndrăzneaţă.
Living Coral este definită şi ca având o viaţă oarecum dublă, şi asta pentru că este o nuanţă pe cât de vibrantă pe atât de moale şi delicată, însă ce se poate spune cu siguranţă despre ea este că indică o înclinare netă spre optimism şi încredere. Indiferent dacă doriţi să infuzaţi nuanţe neutre cu un strop de culoare sau să decoraţi întreaga încăpere în pătrunzătorul coral, vă prezentăm o serie de sugestii şi propuneri, care, fără doar şi poate, vă vor convinge să utilizaţi această nuanţă vie, pentru obţinerea unor rezultate cu totul şi cu totul neaşteptate. De la vopsirea pereţilor la simple accente şi/sau obiecte decorative, luaţi aminte la strategiile de proiectare de mai jos, amintindu-vă că această varietate de culoare va fi vedeta următoarelor 12 luni.
Cum să decoraţi cu coral
Living Coral este descrisă ca o culoare sociabilă şi plină de viaţă, menită să „primească şi să încurajeze activitatea cu uşurinţă”. Este un secret bine păstrat, dar coralul a devenit din ce în ce mai popular în ultimul timp, fiind prezentă mai peste tot, de la reviste de design la defilările de modă din cadrul New York Fashion Week din toamna anului trecut.
Această varietate de culoare roz-portocalie nu este doar o alegere fabuloasă pentru garderoba dvs., dar este şi tenta perfectă pe care să o adoptaţi în locuinţa dvs., pentru a crea spaţii calde şi confortabile. Poate adăuga confort şi căldură unui spaţiu, rămânând, în acelaşi timp, extravagantă şi actuală. Oricât de rece ar fi vremea de-afară, utilizarea unei singure (sau chiar a mai multor) nuanţe ale acestei culori este la fel de nimerită şi trebuincioasă, întrucât este exact ceea ce vă trebuie pentru a simţi căldura verii, farmecul plajelor şi, de ce nu, mirajul lumii subacvatice.
Coral şi gri
Există ceva special în ceea ce priveşte combinaţia de coral cu nuanţele cenuşii, mai ales atunci când sunt implicate ornamentele albe! Griul are, printre altele, capacitatea de a tempera pereţii în luminoasa nuanţă de coral, în timp ce stucaturile şi mulurile pereţilor, dar şi piesele de mobilier albe, adaugă detalii clare, vizibile. Sunt, de asemenea, interesante accentele roşii profunde care dau un sentiment bogat spaţiului. Pereţii albi ai camerei oferă spaţiului un aspect proaspăt şi fixează scena pentru introducerea unor detalii precum jaluzele romane în dungi coral sau canapele otoman în aceeaşi nuanţă. Şi câteva perne coral stabilesc nuanţa de accent dominantă. Chiar şi o întrebuinţare minimală a culorii – vedetă ne dă asigurări că fiecare părticică în nuanţa coralului este cu adevărat de necontestat!
Coral şi verde
În loc de alb strălucitor, o paletă verde de decorare înmoaie combinaţia cu grozavul şi puternicul coral. Chiar dacă majoritatea încăperilor în această nuanţă au accente clare de plajă, mare, soare – cum ar fi scoicile -, aceste spaţii sunt nişte refugii contemporane fără referinţe neapărate la litoral, motivele moderne fiind cperfecte pentru acest gen de spaţii!
Coral şi bej
Dacă credeţi că griul este singura nuanţă neutră are poate beneficia de atingerea coralului, trebuie să vă mai gândiţi! Poate pentru că evocă nisipul, în timp ce coralul evocă viaţa maritimă, bejul este un corespondent comună al coralului.Şi de ce nu ar fi?Coralul îşi arată adevărata lui putere în faţa nuanţelor de bej, tan (un palid ton de maro) şi taupe (culoarea cârtiţei sau grej). Bejul şi cremul reprezintă fundalul perfect pentru draperiile, pernele şi scaunele coral. Rezultatul? Un spaţiu cald care pare să strălucească!
O căldură similară se poate obţine în camera de zi mai ales dacă această nuanţă de portocaliu şi roz este plasată strategic pe ţesături, ca draperii, cuverturi, covoare, pentru a spori efectul vibrant. Caracteristica de scenă care efectiv îţi ia ochii este opera de artă 3D pe canapea. Un covor geometric bej şi o imprimare uşoară pe canapea păstrează calmul paletei, astfel încât arta să strălucească cu adevărat. Dar când vine vorba de culoarea accentului perfect pentru a oferi camerei o dimensiune care se potriveşte cu complexitatea piesei de artă, coralul este nuanţa perfectă!
Coral şi albastru
Căutaţi să îmbinaţi accentele coral cu nuanţe non-neutre? Încercaţi albastrul! Nu numai că albastrul ne aminteşte de mare (la fel ca şi coralul), dar este şi culoarea complementară a portocaliului. Acest lucru îl face un partener ideal pentru nuanţele de coral. Lambriurile gri-albastre sunt adevărate viziuni atunci când sunt alăturate pereţilor coral-ruginii. Oh-la-la! Sau ar trebui să spunem blue-la-la?! Albastrul-deschis este culoarea preferată pentru pereţi, atâta timp cât în camera repectivă mai există scaune, perne şi decoraţiuni coral. Dar, poate, accentul cel mai atrăgător este decorul ce include albastrul închis. Aplaudăm folosirea unui covor mare în nuanţa coralului şi alb într-o cameră de zi preponderent albastră. Pentru camerele de copii şi tineret, mai ales în cazul fetelor, utilizaţi albastru şi coral pentru a ancora spaţiul.
Straturi de coral
Uneori, cel mai bun mod de a celebra coralul este să-l alăturaţi unor nuanţe şi tonuri similare! Când vine vorba de design interior, vedem adesea coralul combinat cu nuanţe de roz. Nuanţele de roz şi somon se suprapun pentru a crea un efect de coral. Într-o cameră de zi în nuanţa coralului, atingerile stilului marocan vor face un spaţiu unic! O canapea otoman va face minuni într-o astfel de încăpere! Combinaţi nuanţele de trandafir, coral şi roşu adânc, pentru a intensifica culoarea pereţilor, care, cel mai indicat ar fi să rămână în nuanţe neutre. Şi totuşi, păstraţi tonnurile ceva mai deschise întrucât cele întunecate ar putea să se confunde între ele, mai ales dacă spaţiul nu este bine luminat.
Coralul vibrează alături de nuanţele din care acesta derivă, adică portocaliu şi roz, dar şi de roşu aprins. Păstraţi pereţii în culori strălucitoare şi aveţi întotdeauna în vedere o bună iluminare, pentru a da spaţiului o întorsătură plină de farmec.
Accente de coral
Uneori, o simplă bucată în nuanţe de coral este la fel de izbitoare ca un spaţiu vopsit în întregime în această nuanţă! Pentru pasionaţii de design care nu doresc să se angajeze în renovarea întregii încăperi (cum ar fi cazul chiriaşilor, care nu pot schimba culoarea pereţilor), accentele de coral sunt la fel de puternice. Oricât de tentant ar fi să vă lăsaţi pradă ispitei de a vopsi unul dintre pereţi în această nuanţă, gândiţi-vă că există şi alte modalităţi, mult mai accesibile şi mai rapide de a insera coralul în casa dvs. Nişte simple draperii în această nuanţă sunt doza perfectă de culoare.
Pentru un efect nautic, combinaţi o nuanţă marină şi o paletă albă cu atingeri de coral. O lampă de un albastru deschis, cu tonuri mai închise de coral, va completa aspectul. Un candelabru poate fi primul observat tocmai pentru că este singurul element coral din cameră! Încercaţi să adăugaţi nişte elemente colorate inteligente – nişte perne noi pentru canapea, huse, pături, cuverturi, tăvi şi alte asemenea detalii vibrante. Este întotdeauna distractiv să includeţi o lucrare de artă colorată şi unică în casa dvs. Arta este o modalitate minunată de a lega paletele de culori într-un spaţiu. Adăugarea de piese de artă care încorporează coralul într-o nuanţă misterioasă ajută la crearea interesului vizual pentru camerele dvs. Pentru cei mai artistici dintre noi, puteţi chiar să încercaţi să pictaţi propria pânză de coral pentru a aduce o notă personală decorului dvs.
Arta pereţilor
Investiţia în artă este una dintre cele mai bune modalităţi de a vă pune pereţii în valoare şi de a adăuga o influenţă subtilă de Living Coral în orice cameră. Cu toate acestea, dacă doriţi să mergeţi cu adevărat până la capăt şi să creaţi o cameră cu factor uimitor, încercaţi să pictaţi pereţii într-un ton de coral. În loc să creaţi un strop de interes pe un fundal neutru, utilizaţi tonuri naturale pentru a crea momente de calm într-o mare de culoare. Pentru un spaţiu care avansează în tendinţe, încercaţi să asociaţi coralul cu cele mai populare neutre de astăzi, cum ar fi albastrul deschis şi gri.
Dormitoare luminoase
Schimbarea lenjeriei de pat este o modalitate foarte uşoară de a trece spre o nouă tendinţă de interior, cu un angajament minim. Deci, mergeţi mai departe şi faceţi din anul 2019 momentul dvs. răsunător cu accente de coral colorat – cu puţin noroc vă veţi trezi cu toate acele vibraţii prietenoase şi pline de viaţă.
Mobilier coral – Una dintre cele mai uşoare (dar îndrăzneţe) căi de a încorpora această nuanţă distractivă şi îndrăzneaţă în casa dvs. este cu o piesă-declaraţie de mobilier. Pe un fundal neutru, o canapea într-un ton colorat de coral va adăuga o scânteie instantanee de interes, încălzind, în acelaşi timp, tonurile reci care domină spaţiul. Beneficiul de a merge pe ideea unei piese mari de mobilier în această nuanţă este faptul că o singură bucată va avea un impact imens, mai degrabă decât repetarea culorii prin mai multe accesorii, mai mici.
Coralul şi spaţiile mici
Dacă într-una dintre camerele mai mari vopsitul pereţilor se dovedeşte a fi mai mult decât aveţi nevoie sau dacă doriţi să încercaţi această nuanţă înainte de a vă angaja complet să o folosiţi, încercaţi-o într-una din camerele mai mici ale casei dvs., ca de exemplu baia. Băile şi bucătăriile sunt locuri excelente pentru a experimenta culoarea. Vopsiţi întreaga încăpere sau un singur perete de accent în coral pentru a crea o baie unică. Tapetele coral sunt, de asemenea, o alegere excelentă pentru combinarea culorilor cu celelalte modele în camerele mai mici.
Ţesăturile coral
Textilele sunt o necesitate pentru orice casă. Acestea fac dintr-o cameră atât un spaţiu funcţional cât şi unul confortabil şi reprezintă unul dintre elementele-cheie pentru a face dintr-o casă acasă. Adăugaţi o picătură de coral prin folosirea cuverturilor, canapelelor, păturilor sau pernelor distractive. Toate aceste accente de coral vor fi minunate, atâta timp cât vor fi îmbinate cu un fundal de gri şi/sau alb.
Câteva moduri elegante de a decora cu Living Coral
Lămpi de podea – O lampă de podea este o modalitate neaşteptată de a adăuga un strop de culoare interiorului. Sunt de preferat siluetele curate şi moderne.
Cuverturi de pat – Nu este nimic mai luxos decât un pat stratificat. Luaţi în considerare o cuvertură în nuanţa coralului ca atingere finală.
Scaune (de toate tipurile) – De la tabureţi la scaune luxoase şi moderne, toate vă permit să încercaţi tendinţa Living Coral fără mari investiţii.
Perne supradimensionate – Living Coral este o nuanţă vie, saturată, care este cel mai bine folosită ca accent, mai degrabă ca o culoare omniprezentă. Dacă aveţi tendinţa de a vă apleca mai mult spre neutre, terminaţi decorarea cu perne de pluş în nuanţe de coral.
Mese rotunde – Combinând două tendinţe într-una, mesele laterale au un design extrem de plăcut. Plasaţi-o lângă scaunul dvs. preferat de lectură sau utilizaţi-o ca o masă-noptieră îndrăzneaţă.
Covoare – Dacă v-aţi săturat de vechiul covor cu aspect de epocă (pentru a ne exprima blând), achiziţionaţi unul cu design vibrant, influenţe clasice marocane şi indicii de coral.
Amintiţi-vă, coralul nu este doar pentru vară! Această nuanţă poate transforma orice spaţiu într-un plăcut decor tomnatic, deoarece se combină frumos cu nuanţele ce caracterizează acest anotimp, cum ar fi auriu şi verde-măsliniu, pentru un efect cald. Chiar şi nuanţele mai deschise de coral sunt plăcute şi puternice, oferind culori vii în fiecare sezon. Cine nu iubeşte o doză îndrăzneaţă de coral în mijlocul iernii îngheţate? Aşadar, indiferent de anotimp, distraţi-vă accentuând spaţiile cu nuanţe de coral prin folosirea unor decoraţiuni maritime, cum ar fi elemente botanice din viaţa subacvatică, sau vase mari albe!
Decorare plăcută!
1 comentariu
[…] Cum să vă decoraţi casa în nuanţe vibrante de coral […]