Energiile care îşi fac de cap prin spaţiul de la locul de muncă pot face din timpul petrecut la birou un adevărat calvar, iar activitatea se transformă într-una neplăcută, prost gestionată şi nicidecum apreciată, deşi volumul de lucru pare unul uriaş. Aici intervin principiile Feng Shui care pot face ordine rapid în atmosfera din încăpere, iar serviciul să devină o oportunitate de avansare în carieră şi o sursă financiară de bază. În continuare, iată câteva reguli de Feng Shui pentru birou care, dacă sunt urmate, atrag o carieră de succes, elimină stresul şi asigură o energie pozitivă care va dizolva orice tip de tensiune.
Amplasarea biroului
Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când sunteţi la serviciu este amplasarea biroului de lucru. Acesta vă poate asigura succesul sau vă poate distruge întreaga carieră transformând fiecare zi într-una stresantă şi contra-cronometru. Această piesă de mobilier nu trebuie aşadar aşezată la întâmplare şi nici în funcţie de alte utilităţi ale încăperii. În primul rând biroul trebuie aşezat în aşa fel încât atunci când lucraţi să staţi cu spatele la perete şi cu faţa la o fereastră sau, dacă acest lucru e imposibil, măcar cu faţa spre uşă. Nicidecum scaunul biroului nu va sta cu spatele către fereastră deoarece este de rău augur şi va alunga oportunităţile şi deschiderile.
În camera de lucru sunt indicate imaginile reprezentând peisaje montane şi statuete de decor ce simbolizează cariera, înţelepciunea, succesul. Cele mai potrivite sunt cele în formă de dragon, broască ţestoasă, pasărea Phoenix. Evitaţi să aşezaţi boluri cu apă pe birou şi păstraţi întotdeauna ordinea pe suprafaţa de lucru. Haosul este generator de energii negative aşa că orice hârtie care nu vă mai foloseşte nu o lasaţi mototolită pe birou, ci folosiţi cu conştiinciozitate coşul de gunoi – la rândul lui, acesta trebuie golit zilnic, pentru ca fiecare zi să reprezinte un nou început.
Lumina solară atrage promovarea
Una dintre regulile acestei arte asiatice este ca orice spaţiu să fie cât mai bine luminat în mod natural. Se aplică bineînţeles şi în Feng Shui pentru birou. Învaţă-te să tragi jaluzelele pentru ca lumina soarelui să scalde întreaga încăpere. Un birou bine iluminat va atrage şi menţine energia pozitivă şi în plus te va vitaliza pentru întreaga zi. Este valabil şi în cazul aerului proaspăt.
Aerisirea biroului este de asemenea foarte importantă, aerul curat care pătrunde pe fereastră având rolul de a-l înlocui pe cel încărcat nu doar de praf şi monoxid de carbon, ci şi de probleme, frustrări şi oboseală. Foloseşte obiecte de decor care să împrăştie lumina precum cristale, vaze din sticlă albă transparentă, copaci de decor cu pietre semipreţioase etc. Clopoţeii de vânt agăţaţi la fereastră sunt un magnet pentru succesul în carieră, iar un tablou reprezentând o zi însorită va fi de asemenea o sursă de relaxare optimă pentru a lucra nestingheriţi. Pentru o luminozitate mai mare, puteţi chiar zugrăvi pereţii în alb sau galben.
Plantele vă aduc prosperitate
Dacă vorbim despre Feng Shui pentru birou, atunci nu putem omite plantele care sunt responsabile pentru situaţia financiară. Este recomandat să aveţi pe birou un mic ghiveci sau o glastră cu flori ( În cazul florilor din glastră, atenţie să fie mereu proaspete. La primul semn de ofilire, acestea trebuie înlocuite deoarece încep să atragă opusul prosperităţii.), dar şi în restul încăperii puteţi amplasa plante. Sunt recomandate cele cu frunze mari, verzi şi rotunjite. Arborele de cafea, begonia, anthurium sau ficus se vor adapta foarte bine condiţiilor, vor facilita oportunităţile financiare prin culoarea verde vibrant a frunzelor şi în plus vă vor împrospăta aerul şi vă vor oferi o doză de prospeţime zilnică.
Nu aşezaţi ghivecele în preajma calculatoarelor, imprimantelor, aparatelor de laminat etc. Un ghiveci foarte mare nu va sta niciodată pe suprafaţa biroului de lucru ci va fi amplasat în colţul din S-E-ul încăperii sau cât mai aproape de această zonă dacă acest colţ nu poate fi eliberat. Frunzele şi florile uscate vor fi îndepărtate pe măsură ce apar deoarece sunt materii moarte care atrag vibraţii negative, letargie şi regres.
Statuetele alungă tensiunea şi stresul
În arta Feng Shui, statuetele au diferite simboluri şi semnificaţii. Poziţionarea lor în orice încăpere are darul de a îmbunătăţi viaţa posesorului în funcţie de „puterea” fiecărei statuete. Dacă ne oprim la Feng Shui pentru birou, atunci, cele mai indicate statuete sunt cele care reprezintă cocoşul (alungă orice tip de animozităţi), delfinii (aduc linişte şi elimină stresul şi migrenele), figurina Chi Lin (simbol puternic al prosperităţii indicat pentru birou), dragonul (plasat pe o poliţă în partea de est a încăperii va atrage norocul).
De asemenea, un bol cu monede chinezeşti va fi responsabil cu înmulţirea banilor şi cu avansarea în carieră. Nu este necesar să aglomeraţi biroul cu o multitudine de figurine aşezate haotic. Acestea trebuie să se integreze în decor şi să fie amplasate în aşa fel încât să sugereze ordine nu dezordine. Mijlocul piesei de mobilier trebuie să fie cât mai liber, statuetele şi obiectele de decor nu trebuie să fie în multiple nuanţe – le puteţi alege pe cele din bronz sau pe cele transparente, nu opriţi pe suprafaţa de lucru obiecte fără niciun folos care doar aglomerează spaţiul.
Alte sfaturi utile de Feng Shui pentru birou…
Foloseşte elemente care îţi stimulează gândirea şi creativitatea. Nuanţele de albastru deschis sunt potrivite pentru o minte limpede şi relaxată. Copertele dosarelor, suportul pentru creioane şi pixuri, agrafele de birou pot purta această culoare.
Imaginile te pot inspira, motiva, relaxa. Un tablou cu persoanele dragi sau cu familia aşezat în partea de vest a biroului este o alegere înţeleaptă. La fel de bine se poate opta pentru o fotografie cu un oraş vizitat sau una în care ai un zâmbet larg pe faţă.
Îţi poţi face sloganuri care să te stimuleze psihic şi să le pui la vedere. O opţiune interesantă este aceea a unui bol cu astfel de sloganuri scrise pe foi de hârtie şi împăturite. În fiecare zi vei putea extrage un nou îndemn care să îţi simbolizeze timpul petrecut la serviciu.
Citește și Echilibru și pozitivism. 10 reguli Feng Shui de urmat în amenajarea casei
Arta Feng Shui a reuşit să ne captiveze cu teoriile sale care promit o dezvoltare semnificativă pe multiple planuri, odată aplicate principiile asiatice. Dincolo de amulete, simboluri şi credinţe, Feng Shui pentru birou sau pentru locuinţă în general înseamnă canalizarea energiei pozitive în spaţiul în care ne petrecem timpul. Aceeaşi energie pozitivă poate fi îndreptată şi spre munca desfăşurată, astfel îmbunătăţindu-se semnificativ randamentul, starea de spirit la locul de muncă şi generând implicit o deschidere către noi oportunităţi.
1 comentariu
Foarte bun articolul! Sunt total de acord ca amenajarea in stil feng shui poate genera succes in cariera. Vezi pe zodiacool.ro daca vrei, sunt si acolo multe despre feng shui in afaceri, cariera, viata personala. Pe mine chiar ma pasioneaza tot ce inseamna feng shui.
https://www.zodiacool.ro/feng-shui/succes-cariera-feng-shui