Fundal de colinde, sezon de cumpărături când vitrinele magazinelor sunt decorate în spirit de sărbătoare, fulare colorate, parfum de brad, poveşti spuse la gura sobei în casa bunicilor, neaua ce scârţâie cu fiecare pas pus apăsat şi cadouri – multe cadouri şi liste cu dorinţe scrise şi rescrise pentru moşul ce va să vină cu ele … împlinite. Încă o iarnă şi încă odată aşteptăm Crăciunul cu speranţe, planuri, aspiraţii şi multe gânduri în care ne cuprindem propria viaţă, dar şi pe cei dragi.
Cu siguranţă sărbătorile sunt întâmpinate cu braţele deschise şi speranţă în noroc. Lăsăm grijile deoparte, optăm pentru a fi zen în aşteptarea lui Moş Crăciun, devenim generoşi, pregătim casa de sărbătoare şi căutăm ca locuinţa să emane o energie pozitivă, un optimism contagios pentru „a ne merge bine tot anul”. Ei bine, de data aceasta, atrage norocul de partea ta cu amenajări Feng-Shui de Crăciun. Străvechea filozofie orientală ne asigură vibraţii pozitive în locuinţă şi promite să atragă norocul, dragostea, succesul, dacă la rândul nostru avem grijă de amenajarea interioară a casei. Şi, cum în fiecare an configuraţia energetică se schimbă, iată ce amenajări Feng-Shui de Crăciun putem face, special pentru a aduce echilibrul, armonia şi norocul în casă.
Culorile au o importanţă vitală
Cultivă energia pozitivă, atrage norocul de partea ta şi elimină vibraţiile negative, oboseala sau stresul prin folosirea unor culori cu semnificaţii magice. Combinaţia de roşu şi alb aduce dinamism, dar şi căldură în căminul tău, auriul rămâne în continuare printre recomandările de top în decorarea casei de Crăciun, acesta simbolizând succesul şi acţionând ca un magnet asupra banilor şi prosperităţii în general, iar verdele nu trebuie să lipsească din decor datorită proprietăţilor sale de a oferi locuinţei stabilitate şi locuitorilor o carieră promiţătoare.
Puteţi opta pentru decoraţiuni de brad în roşu şi alb, pentru beteală aurie, ramuri de brad puse în vaze metalizate, o coroniţă din vâsc pentru uşă, iar lista poate continua. Nu uitaţi însă că obiectele de decor trebuie să respecte o anumită ordine şi, foarte important, ornamentele deteriorate sau stricate nu trebuie refolosite. Conform regulilor Feng-Shui, tot ce e stricat, dacă nu poate fi reparat, atunci se va arunca pentru a nu distruge energia Chi. Aşadar, fără globuri sparte, instalaţii funcţionale parţial sau ghirlande rupte.
Răsfaţă casa cu aromaterapie
Beţişoarele, conurile parfumate, uleiurile esenţiale nu sunt utilizate doar pentru mirosul plăcut ci şi în amenajări Feng-Shui de Crăciun. Acestea ajută la relaxare, conferă energie, alungă migrenele şi stresul, creează o atmosferă aromată în întrega locuinţă. Le poţi amplasa în colţurile oricărei încăperi sau central, pe un suport în nuanţe aurii.
Aromele de scorţişoară, portocală, brad, pin, vanilie, măr sau turtă dulce sunt cele mai căutate în preajma sărbătorilor de iarnă şi acest lucru nu este deloc întâmplător, deoarece aceste esenţe aduc spiritul Crăciunului, îndulcesc atmosfera, dizolvă problemele şi grijile. Specialiştii Feng-Shui consideră că aromaterapia de Crăciun reînnoieşte starea de spirit prin crearea unui spaţiu pozitiv şi astfel este atras şi norocul către locuinţa unde oamenii sunt relaxaţi şi optimişti.
Decorarea bradului
Conform tradiţiei Feng-Shui, bradul trebuie neapărat să fie verde, poziţionat în partea de sud-est a camerei pentru a atrage bunăstarea şi nu trebuie să îi lipsească anumite ornamente. Steaua aurie din vârf devine obligatorie pentru bradul de Crăciun, ea simbolizând veştile bune prin asocierea cu Steaua din Betleem. Clopoţeii sunt un alt accesoriu necesar bradului, aceştia atrăgând norocul către locuinţă prin clinchetele lor zglobii. Şosetele colorate agăţate printre ramuri simbolizează disponibilitatea oamenilor de a primi cadouri şi implicit daruri divine precum noroc, abundenţă, succes sau dragoste.
Globurile (indiferent de culoarea pentru care se optează) semnifică strălucirea care atrage atenţia asupra casei, iar felul în care acestea reflectă lumina din încăpere împrăştiind-o, este un alt aspect Feng-Shui recomandat. Globurile pot fi atârnate şi de draperii tocmai pentru a difuza cât mai multă lumină benefică. Nu încărcaţi însă încăperea într-un mod obositor folosind prea multe ornamente sau o multitudine de culori.
Spaţiul aerisit
Perioada sărbătorilor de iarnă vine şi cu o tendinţă de supraîncărcare a spaţiului din locuinţă. Acest lucru nu face decât să acţioneze ca o barieră în circularea energiei pozitive care se blochează în diverse obstacole. Lăsaţi, aşadar, suficient spaţiu de circulaţie care să nu vă oblige să vă strecuraţi printre scaune, fotolii, mese, cutii cu daruri etc.
Masa din living iarăşi nu trebuie să fie excesiv de încărcată cu decoraţiuni, multiple vaze cu flori sau boluri aromate. Limitaţi-vă la o masă (neapărat rotundă, deoarece colţurile aduc ghinion) cu un aranjament central.
Florile de Crăciun atât de iubite, le puteţi amplasa la ferestre pentru a chema norocul în casă şi pentru a crea un echilibru emoţional. Spaţiul lăsat cât mai liber şi aerisit permite energiilor să curgă fluent, gândirii creative să se manifeste la potenţial maxim şi norocului să intre mai repede în locuinţă. Nu este cazul să renunţaţi la piesele de mobilier şi să aveţi camere mobilate cât mai puţin, ci doar să le amplasaţi în aşa fel încât să nu îngreunaţi accesul la niciun obiect sau loc din încăpere şi, cu atât mai puţin, să nu obturaţi vizibilitatea ferestrelor sau a intrării.
Este timpul pentru optimism, pentru o stare pozitivă, pentru armonie şi sărbătoare. Cu multe speranţe şi dorinţe, îl aşteptăm cu toţii pe Moş Crăciun, iar acesta va trebui să scoată din sac (în funcţie de cât de cuminte a fost fiecare) darurile mult râvnite. Dincolo de cadourile tangibile de care cu siguranţă, majoritatea dintre noi au parte, anul acesta, Moşul ne poate aduce şi succes, oportunităţi de dezvoltare sau o viaţă sentimentală armonioasă. Dacă şi tu vrei să atragi norocul de partea ta, atunci optează pentru amenajări Feng-Shui de Crăciun.