Sunt un milion și unu de lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când demarați un proiect de renovare sau reamenajare. Unele dintre aceste decizii au potențialul de a avea un impact semnificativ asupra casei dvs., dar și a bunăstării emoționale, pentru o perioadă destul de lungă de-acum încolo. Nu contează cât de funcțională este noua bucătărie, de exemplu, dacă urâți materialul pentru podele pe care l-ați ales. Sau, invers, cât de frumos este livingul, dacă nu are pic de funcționalitate.
Aceste gânduri vă vor urmări zi de zi și vă vor face din ce în ce mai nefericiți. Însă aceste situații pot fi prevenite și/sau evitate. Cel puțin așa am aflat de la specialiștii în domeniu, de la cititorii noștri care au trecut prin experiențe asemănătoare și din ce ne-am documentat. Aceste sfaturi de design sau sugestii, unele chiar revelatoare, reprezintă lucruri pe care nu ar trebui niciodată, sub nicio formă, să le puneți în aplicare în timpul unei remodelări. Noi zicem, cu mâna pe inimă, că merită luate în considerare. Dar, amintiți-vă un lucru interesant despre sfaturi – acela că nu sunteți nevoiți să le și urmați întocmai.
Mesajul principal care ar trebui să se desprindă de aici este că indiferent de oportunitatea sau utilitatea unor idei sau propuneri, este, până la urmă, casa dvs. și ar trebui să faceți ce doriți. Dar, vă rugăm să nu spuneți că nu v-am avertizat! Acum, lăsați găleata cu vopsea deoparte, îndepărtați-vă de perete și citiți aceste povețe!
Culoare
-
Niciodată nu vopsiți pereții exteriori din cărămidă. Aspectul natural este mult mai plăcut.
-
Niciodată nu vopsiți un dormitor în roșu, galben, portocaliu sau alte nuanțe dure. Nu contează cât de mult vă plac, aceste culori sunt mult prea energizante, chiar iritante, pentru a favoriza odihna.
-
Niciodată nu vopsiți un dormitor înainte de a colinda magazinele după mobilierul preferat. Se poate să gasiți ceva care să vă placă enorm și să nu se potrivească cu nuanța deja aplicată. Zugrăvirea pereților este nu numai cea mai îndelungată etapă, ci mai ales cea cu efect permanent. O masă sau o canapea pot fi ușor mutate, dar cu vopseaua este altă poveste. Trebuie să fiți siguri de mobilierul și accesoriile alese pentru cameră și abia apoi să luați bucăți din țesătura aleasă pentru tapițerie pentru a vedea dacă se potrivesc cu vopseaua pe care o doriți. Vă va fi mult mai ușor să asortați zugrăveala cu mobilierul decât invers.
-
Niciodată nu testați vopseaua direct pe pereți. Cu excepția cazului în care doriți să consumați timp și bani în plus pentru a o îndepărta. Vopsiți, în schimb, niște cartoane albe de dimensiuni ceva mai mari, astfel încât să le puteți muta în jurul camerei în diferite zone și lumini.
Citeşte şi Influența culorilor asupra stării sufletești
Planificarea spațială
-
Nu cumpărați niciodată o canapea mare din piele, frumoasă ea de altfel, dar care pur și simplu nu are ce căuta în minuscula dvs. sufragerie. Mobila supradimensionată sufocă încăperea. Va face ca orice cameră să pară mică și înghesuită, dacă nu este folosită corect. Nu este nimic rău cu mobila de mari dimensiuni atunci când aveți o casă care să o accepte. Dacă veți folosi, însă, mobilier mai mic veți deschide camera, și vă veți simți mai liberi.
-
Nu vă lăsați niciodată convinși de ceva, dacă simțiți că acel ceva nu este potrivit pentru stilul și modul dvs. de viață sau al familiei.
-
Luați în considerare mașinile de spălat (rufe sau vase) cu umplere frontală, combinele frigorifice side-by-side și chiuvetele duble.
-
Niciodată nu puneți chiuveta de bucătărie într-un colț.
-
Nu cumpărați mobilă decât din magazine care vă oferă eșantioane de materiale textile, pentru a vedea modul în care culoarea va arăta într-adevăr în propria casă.
-
Niciodată nu cumpărați mobilă până când nu ați măsurat liftul clădirii în care locuiți, precum și ușile apartamentului sau ferestrele (în cazul caselor la curte). Asigurați-vă că piesele de mobilier vor putea ”trece” acest test.
-
Nu lipiți (toată) mobila de pereți – Acest lucru poate fi, probabil, una din cele mai frecvente greșeli. De exemplu, dacă beneficiați de un living mare și spațios alegeți să puneți canapeaua, fotoliile și masa de cafea la mijloc. Astfel, veți putea să vă plimbați în jurul mobilei și nu va fi totul atât de linear. Desigur, nu spunem să nu puneți deloc mobilier în dreptul pereților, ci doar să nu fie tot acolo. Faceți ca atmosfera din cameră să respire și să nu fie rigidă; să poată fi mutat oricând.
Citeşte şi Matematica amenajărilor interioare
Decorare
-
Nu încercați niciodată să cumpărați un covor înainte de a fi siguri că aveți măsurile corespunzătoare.
Citeşte şi Alegerea covorului perfect
-
Nu cumpărați niciodată lucrări de artă sau accesorii doar pentru a umple un spațiu. Cumpărați ceea ce vă place și găsiți-i un spațiu.
-
Niciodată nu lăsați podelele albe. Aici va trebui să mă credeți pe cuvânt. M-am învățat minte abia a treia oară. Sunt o elevă mai înceată.
-
Niciodată nu puneți covoare în bucătărie.
-
Nu instalați niciodată pardoseli din lemn laminat sau podele foarte închise. Vor arăta bine timp de aproximativ cinci minute numai după ce le curățați. Și, trebuie să curățați fiecare centimetru pătrat.
-
Dacă doriți un aspect contemporan, nu puteți da niciodată greș cu elementele clasice-moderne, cum ar fi niște scaune din piele albă și o măsuță de cafea în același ton.
Contracte și contractori
-
Nu semnați niciodată un contract / acord fără a-l citi. Parcurgeți întregul acord și fiecare clauză. Aveți grijă să înțelegeți ceea ce citiți sau semnați. Dacă nu sunteți familiarizați cu unii termeni, întrebați pe cineva. Asigurați-vă că tot ceea ce a fost promis verbal apare în scris.
-
Niciodată nu lăsați pe cineva să înceapă un proiect de amenajare în casa dvs., fără un acord scris. Zâmbetele și strângerile de mână sunt pentru doar pentru cei ușor de păcălit.
-
Nu lăsați niciodată meseriașii singuri în casă, încercați, pe cât posibil, să fiți acolo.
- Niciodată nu angajați rude pentru a vă ajuta la renovare. Vă va fi rușine să le spuneți că ceva nu vă place sau vor căuta sa-și impună punctul de vedere și va ieși un dezastru. Angajați pe cineva care poate garanta pentru munca lui.
-
Niciodată nu angajați cel mai ieftin muncitor, pentru a economisi bani. Mergeți pe instinct, el știe întotdeauna ce este mai bine pentru dvs.
Înțelepciuni suplimentare
-
Nu faceți lucruri de mântuială, ieftine sau din economie. Dacă nu vă puteți permite, așteptați. Veți sfârși prin a economisi bani pentru că atunci când investiți în bunuri de înaltă calitate, nu va trebui să le înlocuiți.
-
Atunci când cumpărați o casă, nu schimbați fiecare lucru care nu vă place, încercați să locuiți pentru o vreme așa și abia apoi, dacă nu vă obișnuiți, treceți la modificări sau noi achiziții. Veți descoperi că unele lucruri sunt acolo cu un scop și pentru un motiv bun, așa că nu încercați să-l îndreptați din prima.
-
Nu faceți niciodată ceva doar pentru că este în tendințe. Faceți-l pentru că vă place. Și viceversa: Niciodată nu faceți ceva ce vă place doar pentru că este în tendințe.
-
Niciodată nu proiectați ”în grup”. Nu prietenii, rudele, vecinii etc. , sunt cei care plătesc pentru renovare, ci dvs. Obțineți ceea ce vă doriți voi.
-
Niciodată nu renovați la nivel aspirațional, dintr-o dorință intensă sau pentru că și vecinul a făcut la fel, ci doar când realmente este nevoie. Renovările schimbă câte ceva, dar ceea ce este în neregulă cu noi sau în relațiile noastre va rămâne.
-
Nu spuneți niciodată unui adolescent că își poate decora singur propria cameră, cu excepția cazului în care sunteți pregătiți să trăiți cu vopseaua neagră, craniile de plastic sau patul în formă de sicriu.
-
Niciodată nu-i cumpărați soțului/soției aparate sau ustensile de bucătărie cu ocazia sărbătorilor sau a zilei de naștere. Acestea nu sunt cadouri! Sunt mașini și obiecte care se traduc prin muncă și care îl/o pun la treabă.
-
Niciodată nu presupuneți că ceea ce este bine pentru dvs., gusturile, bugetul sau situația ca atare, sunt potrivite pentru toată lumea.
1 comentariu
[…] ca este prea incarcata, ca nu te poti relaxa si sa te simti inghesuit. Printre cele mai intalnite greseli de design care duc la astfel de consecinte, este folosirea unei palete cromatice prea aprinsa, in special […]